Iets over mezelf


Toen ik tien jaar was kreeg ik mijn eerste fotocamera. Reuze spannend vond ik het als ik de foto’s kon ophalen om te kijken wat er uiteindelijk gelukt was. Tja, inmiddels is dat heel wat makkelijker geworden.


Fotograferen doe ik dus al heel wat jaren maar nog steeds met heel veel enthousiasme. Nu werk ik al weer heel wat jaren met een Canon spiegelreflexcamera. Wat is er leuker dan erop uit te gaan met camera, statief en te genieten van alles om je heen.


Ik woon in Brielle, een historisch vestingstadje op het eiland Voorne-Putten maar je kunt me vaak vinden op de Maasvlakte. De industriele gebouwen, het strakke lijnenspel met daarom heen een prachtig gevarieerd landschap trekt me aan. Elke keer zie ik weer iets anders. Ook ben ik graag op het strand te vinden, in Zeeland, waar ik geboren ben. Natuurlijk zijn er behalve industrie en strand meer onderwerpen waar ik mijn creativiteit in kwijt kan. Het ene moment ga ik op stap met een vastberaden plan, de andere keer laat ik me volledig verrassen door alles wat zich afspeelt voor mijn lens. Of het nou abstract, realistisch of bedrijfsfotografie is, ik leg al die bijzondere locaties en momenten graag vast. 


Ik werk ook voor Holland Fotostudio. Werken in een studio vergt andere vaardigheden in vergelijking met buiten fotografie. In de studio wordt gewerkt met studiolampen, flitsers en verschillende achtergronden. Belangrijk zijn poses en houdingen om de modelllen van baby tot volwassenen zo mooi mogelijk te fotograferen. Bij Holland Fotostudio heb ik een interne opleiding gevolgd tot studiofotograaf en fotografeer ik o.a. zwangerschaps-, baby- peuter en kinder shoots. Ook een mini melkbad of cakesmash voor de kleintjes behoren tot de vele mogelijkheden. Voor volwassenen hebben we ook glamour-, maatje meer- en sexy shoots.  Bij de Rotterdamse Fotografieschool kom ik elke maand met een groep vergevorderde cursisten bijeen. Maandelijks leveren we een seriematige opdracht in. We worden hierdoor uitgedaagd om de kreatieve lat steeds hoger te leggen.   

Carla