BLOG Carla fotografie 

29 maart 2023


Brielle is een vestingstad en heeft tientallen  fotogenieke plekjes. Of dat nou voor een zwangerschapsshoot is of voor een familieshoot. Ook voor een huwelijk is Brielle een prachtige lokatie om een mooie reportage te maken. Het stadje heeft  371 rijksmonumenten. Tijdens een stadswandeling kijk je echt je ogen uit. Je kunt een wandeling maken over de stadswallen met zijn poorten, bastions en ravelijnen of een wandeing door de sfeervolle binnenstad. 

Ik geef je 5 tips:


TIP 1 De Langepoort


Brielle heeft nog 4 hoofdtoegangen waarvan de Langepoort er een is. Bij de Langepoort kun je zoveel leuke foto;s maken, als je de trap opgaat kom je op de wallen, benden is een wster wat een mooi uitzicht geeft. Wanneer je onder de pport loopt naar de andere zijde is er een brug vanwaar je een prachtig zicht hebt op de oude stad Brielle met de Catharijnekerk. TIP 2  Kaaipoort

De ander overgebleven toegangspoort aan de oostzijde van Brielle is de Kaaipoort. HEt is een tunnelachtige doorgang in de wal. OPvallend is het metselwerk van de poortbrug. Het wachthuisje is ook nog bewaard gebleven.

Langepoort Brielle Carla Fotografie
Asylplein Brielle Carla Fotografie
Kaaipoort Brielle Carla Fotografie

De Kaaipoort is een schitterende plek voor een kun je schitterende fotoshoot, bv. een familiereportage, een zwangerschapsshoot.  Vanaf de Groene Kruisweg naar deze plek loop je door een mooi stukje natuur waar elk jaar volop zwanen en meerkoetjes broeden.
TIP 3 Asylplein


Dit mag je absoluut niet overslaan. Het Asylplein wordt omringd door diverse monumenten; Het gebouw "Het Asyl" waar vroeger  oude en gebrekkige zeelieden gehuisvest waren. Nu is het een hofje et woningen. In het  rozenpark op het plein staat het beeld "De Nimf". Het wijst naar de Maasmonding van waaruit vroeger de watergeuzen arriveerden om Brielle te bevrijden van de Spanjaarden.  

TIP 4 Het Kruithuisje

ligt op Bastion II van de vestingwallen aan de molenwal. De naam zegt het al, vlakbij de molen"Het Vliegend Hert".  Dit kruitmagazijn bevatte vroeger het kruit voor de kanonnen en geweren en staat in een "hol"bolwerk. Het water in de gracht erom heen werd gebruikt om er tijdens een brand op het Molenbolwerk het opgeslagen kruit in te gooien om erger te voorkomen.

Het water in de gracht erom heen werd gebruikt om er tijdens een brand op het Molenbolwerk het opgeslagen kruit in te gooien om erger te voorkomen.Het water in de gracht erom heen werd gebruikt om er tijdens een brand op het Molenbolwerk het opgeslagen kruit in te gooien om erger te voorkomen. ALs je naar het kruthuislopt, loop je over de vesingwal van Brielle.TIP 5 Wellerondom

In oude centrum van Brielle ligt het  Wellerondom. Van hieruit heb je direct zicht op de Catharijnekerk en het museum van Brille wat vroeger een gevangenis was.  Dit is het oudste  pleintje van Brielle. Op het driehoekige pleintje staat een monumentale stadspomp. Het pleintje is vernoemd naar deze welput, de Plaete Welle. Verder staat  er een kanon en een schandpaal op het plein.  Deze laatste isniet authentiek maar is gemaakt door een caféhouder op het plein.  Deze schandpaal  is al heel  wat keren onderdeel geweest voor een leuke foto bij toeristen.

Kruithuis Brielle Carla Fotografie
Wellerondom Brielle Carla Fotografie

WAT MENSEN ZEGGEN:


Kelly: "Super bedankt voor alles, en wat snel. Ik ben helemaal verlIEfd op de foto's." 


Marina: "zeer tevreden over Carla fotografie. een hele lieve vrouw, denkt erg mee

en heeft veel geduld. ze levert de foto's ook snel."


BRENDA: "DE FOTO'S ZIJN ECHT HEEL MOOI GEWORDEN. WIJ ZIJN ER SUPER BLIJ MEE". 


Rahma: "we zijn verliefd op de foto's. je bent super aardig geweest voor

ons kleine meisje en zo professioneel. we hopen je nog een keer te zien voor een volgende fotoshoot." 


MARTINE: "HET WAS SUPER! IK BEN BLIJ MET DE MOOIE FOTO'S". mocht je wat meer van mijn werk willen zien of wat meer over mij willen weten, dan kan je mij altijd volgen via mijn instagram @carlakesteloo.fotografie Óf facebook carla fotografie :

Facebook
Instagram
LinkedIN